Zašto je dobro uzimati dodatni kolagen?

Kolagen, najzastupljeniji protein u vašem tijelu, prvenstveno se nalazi u koži, kostima i vezivnom tkivu poput tetiva i ligamenata. Kako starite, primijetit ćete da prirodna količina kolagena u vašem tijelu počinje opadati. Kako biste održali, pa čak i poboljšali kvalitetu svoje kose kako starite, razmislite o dodavanju kolagena u svoju svakodnevnu rutinu.

Koje su prednosti kolagena?

Dodaci kolagena, kao pojačivač zdrave kose, kože i noktiju, također mogu pomoći u ublažavanju bolova u zglobovima. Poznato je da:

  • podržavaju elastičnost kože;
  • smanjiti bore i fine linije;
  • poboljšati svoj ten;
  • poboljšati zdravlje kose;
  • smanjiti bol u zglobovima;
  • pomoć u kvaliteti sna;
  • ublažiti simptome nesanice.

I mnogo više! Prednosti su beskrajne uz dnevnu dozu dodataka kolagena.

Kako potaknuti rast?

Postoje brojni načini za maksimalni rast kose i održavanje zdrave kose. Dovoljno spavanje, zdrava hrana i pijenje puno vode ključni su čimbenici u povećanju prirodne sposobnosti vašeg tijela da proizvodi kolagen. Također možete koristiti suplemente kolagena za dodatnu podršku a svojoj ponudi ih ima svaka ljekarna. Korištenje ovih aditiva može vam pomoći da razvijete zdrav način života koji će vam kosu uvijek činiti sjajnom i prekrasnom.

Kako koristiti kolgen suplemente?

Postoji mnogo načina za korištenje kolagen suplemenata, ali evo nekoliko prijedloga za početak. Uobičajena praksa je miješanje s proteinskim shakeovima i smoothiejima. Postoji mnogo stvari koje možete učiniti s ovim dodatcima, stoga budite kreativni! Pomiješajte ih u umake, juhe i druge prehrambene namirnice kako biste poboljšali njihov okus, a ujedno im dali kolagen. Dodajte više od vode ako želite—možda dodajte voće poput brusnica (koje imaju protuupalna svojstva) i limunov sok.

Pronađite svoju savršenu dozu

Važno je zapamtiti da se dodaci kolagena apsorbiraju u vašem tijelu drugačije od izvora hrane, pa će možda trebati nekoliko pokušaja da pronađete svoju savršenu dozu. Također je najbolje razgovarati sa svojim liječnikom prije početka bilo kakve nove rutine suplemenata. Dok se kolagen koristi kao dodatak protiv starenja desetljećima, nedavne studije pokazale su obećavajuće rezultate u liječenju osteoartritisa i bolova u zglobovima.